Klik hier om naar de website te gaan...
DÉ WEKELIJKSE FRANCHISE NIEUWSBRIEF
Jaargang 10, week 35, 2010
 
   
 
In deze nieuwsbrief
INHOUD

Nieuwe franchiseformule in de flexmarkt: Online-People
De Beren lanceert nieuw concept
Market Food Group neemt Marback en Buyl Utrecht over
Jan van de Wouw nieuwe directeur SPORT 2000
Column Visie – Valentijn van Poucke
Franchise+ nummer 4 is uit!
HEMA geeft invulling aan haar groeiambitie in Europa
Interview met eerste Proconnext franchisenemer
Nieuwe fit20 studio geopend in Almere
Egbert van Voorden 16de franchisenemer bij Yarden
KUBUS opent 3 nieuwe vestigingen
Mijn eigen Lijn opent vestiging in Gorinchem
Te koop aangeboden Sportspeciaalzaak in de provincie Noord-Brabant (advertentie)
Uw franchiseformule in Rusland? (advertentie)
Start als franchisenemer bij Select Plus! (advertentie)
Actueel op Franchisevacatures.nl (advertentie)

 
     
 
De Franchise+ Nieuwsbrief wordt mede mogelijk gemaakt door:
logo Kan Vlassenroot advocaten logo BDO Accountants & Adviseurs logo Koelewijn & Partners
 
 
Nieuwe franchiseformule in de flexmarkt: Online-People
NIEUWS

Online-People franchiseOnline-People is een nieuwe speler op de flexmarkt. “We onderscheiden ons doordat vrijwel alle processen geautomatiseerd en web-based plaatsvinden”, aldus een woordvoerder. “We starten deze maand met de dienst payrolling en met het werven van businesspartners: franchisenemers die het concept in hun eigen regio in de markt zetten.” De diensten werving en selectie, uitzending en detachering gaan begin 2011 van start. Dat ze bij Online-People grote ambities hebben, blijkt uit de groeidoelstellingen. Binnen 5 jaar wil het bedrijf een omzet behalen van 100 miljoen euro per jaar. Met 100 businesspartners wil Online-People tegen die tijd een landelijke dekking gerealiseerd hebben. Volgens de oprichters – die al eerder een flexorganisatie van de grond tilden - gaat dat lukken omdat Online-People haar organisatie 1-op-1 inricht op de online werkelijkheid van vandaag.

De Beren lanceert nieuw concept
NIEUWS

De Beren op locatieNaast de franchiseformules De Beren eetcafé en De Bezorgbeer heeft De Beren een nieuw concept gelanceerd: De Beren op locatie. Dit concept is tot stand gekomen uit een samenwerking met voetbalstadion De Kuip en de nieuwe cateraar van de Kuip, Number1. De Rotterdamse Kuip is sinds een paar weken uitgebreid met 5 Beren-uitgiftepunten. “Deze locatie vereist producten die men snel kan bereiden en handzaam zijn. Na een uitgebreide voorbereiding en testfase zijn uiteindelijk 2 aangepaste producten ontwikkeld; een Bereburger en een Kipsaté BB. De Bereburger is wat kleiner dan die in de eetcafés, aangezien het hier als tussendoortje wordt geserveerd en niet als volledige maaltijd”, aldus een woordvoerder. In verband met veiligheidsvoorschriften binnen het stadion zijn de stokjes in de saté achterwege gelaten.

Market Food Group neemt Marback en Buyl Utrecht over
NIEUWS

BroodMarket Food Group, eigenaar van de formules Bakkerij ’t Stoepje, de biologische formule Le Perron en Uw Marktbakker, heeft per 1 september Marback en Buyl Utrecht overgenomen. Zowel Marback als Buyl produceren een groot assortiment bake off producten, voornamelijk onder private label. Aanleiding voor deze overname is in eerste instantie de leeftijd van eigenaar Jos Buyl, die onlangs de 75-jarige leeftijd heeft bereikt. Om de continuïteit van zijn bedrijf te waarborgen heeft hij besloten om zijn bedrijf aan een strategische partner te verkopen. Daarnaast past deze overname in de plannen van Market Food Group om haar positie op de foodmarkt te verstevigen.

Jan van de Wouw nieuwe directeur SPORT 2000
NIEUWS

Jan van de WouwJan van de Wouw (43) zal per 1 oktober in dienst treden bij Euretco als de nieuwe directeur van de formule SPORT 2000. Hij zal eindverantwoordelijk zijn voor de verdere groei van het marktaandeel van de SPORT 2000-formule. Van de Wouw is afkomstig van BP waar hij als marketing manager Nederland verantwoordelijk was voor zowel de consumentenmarkt als business to business. “Met Jan van de Wouw halen we een zeer ervaren en allround retail professional in huis”, licht Euretco-directeur formules Steve Evers de benoeming toe. “Hij heeft onder meer gewerkt voor Ahold, heeft verschillende retailprojecten geleid voor Accenture en was bij BP ook lid van het managementteam. Zijn ervaring in de retaildisciplines zoals operations, categorie management, marketing, performance management, inkoop en vooral franchise sluiten dan ook erg aan bij onze wensen die wij stellen aan deze functie. Hij overziet zowel retail als business to business, en dat is van grote meerwaarde in de stevige opdracht die hij bij de formule SPORT 2000 krijgt.”

COLUMN VISIE – Valentijn van Poucke
COLUMN VISIE

Retailers non food leveren 80 procent van de winst in

Valentijn van PouckeRetailers en franchisenemers in de non-foodsector moeten er in 2010 rekening mee houden dat zij dit jaar wederom een fors deel aan winst moeten laten liggen. Sinds het uitbreken van de crisis is de winst bij winkeliers gemiddeld 80 procent lager. Dat heeft Alfa Retailadviseurs berekend na onderzoek onder retailers en retail franchisenemers. Vorig jaar leek het dal in de non-foodsector bereikt. Onderzoek van Alfa Retailadviseurs wijst uit dat het tegendeel waar is. Hoewel 40 procent van de retailers de eerste helft van 2010 een lichte omzetplus noteert, daalt 60 procent met gemiddeld 7 procent in omzet. Ondernemers snijden weliswaar licht in hun personeelskosten (-1%) maar dit is niet voldoende om de omzetdalingen en stijgende overige kosten te compenseren.

Lees verder op FranchisePlus.nl...

Franchise+ nummer 4 is uit!
NIEUWS

Vakblad Franchise+Vandaag verschijnt het 4e nummer van het vakblad Franchise+. In de coverstory het woord aan Jan Willem Koch van Etos. Verder heeft Franchise+ samen met GIBO een bijeenkomst georganiseerd over benchmarking waarover verslag wordt gedaan in vakblad nummer 4 en 5. In deel 1 (in nummer 4) komen de franchisegevers aan het woord over hun ervaringen met benchmarking. In deel 2 (in nummer 5) het woord aan de franchisenemers. Verder wordt een aantal formules in de zorg nader toegelicht. Het hoe en waarom van een franchiseoverleg vindt u ook terug in dit nummer. Daarnaast aandacht voor de formules Grapedistrict en SelectPlus en onze vaste rubrieken zoals NFV aan het woord en diverse columns.
Klik hier om een proefnummer aan te vragen.

HEMA geeft invulling aan haar groeiambitie in Europa
NIEUWS

HEMAHEMA heeft op 1 september haar 3e vestiging in Frankrijk geopend. Deze vestiging bevindt zich in Lille, de andere vestigingen zijn gevestigd in Parijs en Valenciennes. Met de opening in Lille geeft HEMA verder invulling aan haar groeiambitie in Europa. HEMA is inmiddels in 5 landen gevestigd: Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, België en Nederland en wil haar positie in deze landen verder uitbouwen. HEMA wil klanten voorzien in hun specifieke behoefte voor dagelijkse boodschappen, op ieder moment en op iedere locatie. “Dat betekent dat we niet overal dezelfde HEMA openen”, vertelt Ronald van Zetten, directievoorzitter HEMA. “Enkele jaren geleden zijn we begonnen met het ontwikkelen van kleinere HEMA-vestigingen in stadswijken, dorpen en op high traffic-locaties. Voorbeelden hiervan zijn vestigingen op stations, Schiphol en de Reguliersbreestraat in Amsterdam. Met ruimere openingstijden en het uitgebreide foodassortiment zijn dergelijke vestigingen een aanvulling op het bestaande winkelaanbod.

Lees verder op FranchisePlus.nl...

Interview met eerste Proconnext franchisenemer
NIEUWS

Franchisenemer Guus BerkhoutGuus Berkhout begon in mei als eerste franchisenemer van Proconnext. Guus heeft een drukke periode achter de rug. Hij merkte dat hij vooral zijn sales kant verder wilde ontwikkelen. Hierin kreeg hij begeleiding van verschillende disciplines binnen Proconnext. Uiteraard had hij contact met Annette Bröring (oprichtster en algemeen directeur) over inhoudelijke en organisatorische zaken binnen Proconnext en ook bij het uitwerken van zijn financiële- en sales actieplannen. Daarnaast kreeg hij begeleiding in persoonlijke effectiviteit en acquireren.

Lees het volledige interview op FranchisePlus.nl...
Nieuwe fit20 studio geopend in Almere
NIEUW GEOPEND

Nieuwe franchisevestigingen fit20De nieuwe fit20-formule heeft een 4e vestiging geopend. Na de eerste 3 studio’s in Zwolle, Apeldoorn en Amersfoort is er nu ook fit20 in Almere. Afgelopen woensdag opende de studio haar deuren en op vrijdag 24 september zal de officiële opening plaatsvinden in het bijzijn van een BN-er die een demonstratie zal geven van een fit20-training. De franchisenemer in Almere is Gerda Rebel. “In november opent fit20 in Deventer haar deuren en voor 2011 staan 9 nieuwe vestigingen in de planning”, aldus Walter Vendel, directeur van fit20 Franchise.

Egbert van Voorden 16de franchisenemer bij Yarden
NIEUW GEOPEND

Een Yarden franchise voor Egbert van VoordenMet de komst van Egbert van Voorden is het aantal franchisenemers bij Yarden uitgebreid naar 16. “Qua groei zitten we goed op schema. De groeidoelstelling is 30 franchisenemers. Ik ben dan ook zeer tevreden over de expansie”, aldus Ben Buitelaar, manager Yarden Franchise. Voor Egbert komt een langgekoesterde wens uit: “In mijn hoofd heb ik al een heel plan gereed, dat uiteindelijk moet leiden tot een succesvolle uitvaartonderneming, waarin de wensen van de overledene en nabestaanden centraal staan. Met mijn uitvaartonderneming wil ik ervoor zorgen dat klanten tevreden terugkijken op de uitvaart.” Na een voorbereiding en stage bij een zorgvestiging van Yarden, zal Egbert op 1 januari 2011 starten als franchisenemer. Egbert zal dan gaan werken onder de naam Yarden & van Voorden Uitvaartzorg Gorinchem e.o. in onder andere de gemeenten Culemborg, Geldermalsen, Giessenlanden, Gorinchem, Graafstroom, Leerdam, Maasdriel, Sliedrecht en Zaltbommel.

KUBUS opent 3 nieuwe vestigingen
NIEUW GEOPEND

Nieuwe franchisevestigingen voor KubusFranchiseformule Kubus heeft recent 3 nieuwe vestigingen geopend in: Harderwijk, Utrecht en Heerenveen. Dit jaar zijn er bij Kubus inmiddels 12 nieuwe vestigingen geopend. “We zijn hard op weg om de groeidoelstelling van 15 vestigingen in 2010 te halen”, aldus een woordvoerder van de formule die zich heeft gespecialiseerd in administratie, accountants- en fiscale diensten en bedrijfsadvisering. Het aanbieden van haar diensten op basis van one-stop-shopping principe is een van de hoofddoelstellingen van Kubus Coöperatie.

Mijn eigen Lijn opent vestiging in Gorinchem
NIEUW GEOPEND

Mijn eigen lijn franchiseIn augustus is de 4e vestiging geopend van de afslank-formule Mijn eigen Lijn, deze vestiging bevindt zich in Gorinchem. In deze afslankpraktijken wordt gebruik gemaakt van een proteïne dieetconcept. De nieuwe franchiseneemster is Yolanda Havelaar en zij opent haar vestiging met een open dag op zaterdag 11 september. “We gaan dit jaar voor nog meerdere filialen in verschillende regio’s”, aldus José van den Hoven, eigenaar, ontwikkelaar en tevens adviseur van de formule van Mijn eigen Lijn.

Te koop aangeboden Sportspeciaalzaak in de provincie Noord-Brabant
ADVERTENTIE
Segment: Sport, Sportspeciaalzaak cbw-mitex
Rechtsvorm: V.O.F.
Aantal
personeelsleden:
 
minder dan 5
Oppervlakte in m²: 100 - 500  
Omzet indicatie: € 500.000 - € 1.000.000  
Winst voor
belastingen:
 
Vertrouwelijk
 
Transactievorm: Activa / passiva transactie  
Indicatie
overnamebedrag:
  
Vertrouwelijk
 
Omschrijving: De eigenaren en medewerkers hebben kwaliteit en service centraal staan. Zij hechten erg veel waarde aan een goede begeleiding van de klant bij de aanschaf van sportartikelen. Een representatieve actuele winkel en een goede nazorg zorgen voor een uitstekende band tussen ondernemer en klant. Het is ook mogelijk het winkelpand te kopen.

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar branchekennis@cbwmitex.nl of u kunt kijken op de website www.cbwmitex.nl/winkeltekoop.

Uw franchiseformule in Rusland?

ADVERTENTIE

TotalDutchTotalDutch is een Nederlands bedrijf met kantoren in Moskou en Perm (een groeiende provinciestad met een miljoen inwoners) met Nederlandse en Russische medewerkers die de Russische markt goed kennen. Voor onze Nederlandse klanten zetten wij onze ervaring en netwerk in teneinde de Nederlandse onderneming te begeleiden bij de eerste stappen op de Russische markt.

Op dit moment signaleren wij een behoefte aan goedlopende franchiseformules die in Rusland uitgerold kunnen worden. De financiële crisis ebt weg en er ontstaat weer ruimte voor nieuwe producten en diensten. Heeft u interesse in de Russische markt? Wij helpen u graag op weg. Dat kan zijn door het uitvoeren van een markt- en concurrentieonderzoek, het vinden van mogelijke partners, zoals bijvoorbeeld een (master) franchisee.

Bent u geïnteresseerd? Kijkt u voor meer informatie op www.totaldutch.nu of neem contact met ons op: info@totaldutch.nu of telefoonnummer 0346 266740.
Start als franchisenemer bij Select Plus!
ADVERTENTIE

een franchise van SelectPlus100% arbeidsbemiddeling & 100% payrolling = 200% Select Plus!

Word nu manager van je eigen vestiging.
Start als franchisenemer bij Select Plus!

Wie is Select Plus?
Select Plus is qua organisatie en structuur een unieke, moderne en krachtige formule binnen de bemiddelingsbranche. Met de diensten uitzenden, payrollen en recruitment services biedt Select Plus oplossingen voor werkzoekenden en werkgevers. Op alle niveaus en in alle sectoren!

Wij bieden o.a.:

  • Zeer goede rendementsmogelijkheden
  • Verzorging van gehele back office administratie
    (contractering, verloning, facturatie en debiteurenbeheer)
  • Ondersteuning met corporate communicatie en marketingactiviteiten

Wij zoeken voor heel Nederland ondernemers die:

  • Minimaal 24-32 uur per week beschikbaar zijn
  • Ervaring hebben in de uitzendbranche/arbeidsbemiddeling
Start nu en betaal GEEN entree-fee t.w.v. € 2.500,-*
(*deze korting geldt voor de eerste 10 starters)

Neem nu contact met ons op: 0575 - 549 783 (Remco Lamberts / José Lichtlee)

Vraag een brochure aan!

www.selectplus.nl
info@selectplus.nl

Gezocht
ADVERTENTIE

Franchise-vacaturesFranchisevacatures.nl zoekt voor meerdere opdrachtgevers franchisenemers en personeel. Op dit moment zoekt Franchisevacatures.nl onder meer kandidaten voor:

Nieuw te openen
Ondernemer gezocht – Kwalitaria – Ede
  Franchisenemer gezocht – Simon Lévelt
  Ondernemers gezocht – De Kaasspecialist
  Franchisenemer/ondernemer gezocht – Kozijnpunt
 
     
 
De Franchise+ Nieuwsbrief wordt mede mogelijk gemaakt door:
logo ABN AMRO
 
 
colofon
 

logo Franchise+De Franchise+ Nieuwsbrief is een uitgave van FranchisePlus. Verschijnt wekelijks en wordt u gratis toegestuurd na aanmelding op www.franchiseplus.nl. De nieuwsbrief heeft deze week 15.214 abonnees.

Redactie: Guido van der Horst
Eindredactie: Martine Schippers

Voorgaande nummers vindt u in het archief.

Franchisenieuws is ook via een RSS-kanaal beschikbaar.
Klik hier voor zo'n kosteloos (en anoniem) abonnement.

Nieuws
Stuur uw nieuws naar info@franchiseplus.nl

Advertentieverkoop tijdschrift en website:
Guido van der Horst
T. 035-588 20 53
E. horst@franchiseplus.nl

REAGEER NIET OP DIT BERICHT; het afzenderadres is tijdelijk.
Om u af te melden of voor een adreswijziging klikt u hier.
De Franchise+ Nieuwsbrief wordt u toegezonden op het adres [email]

 
  ©2001-2010 Copyright FranchisePlus bv, Baarn