Klik hier om naar de website te gaan...
DÉ WEKELIJKSE FRANCHISE NIEUWSBRIEF
Jaargang 10, week 25, 2010
 
   
 
In deze nieuwsbrief
INHOUD

Wichard Hendriks (Finovion) winnaar Jong mkb’er van het jaar-award
Nieuwe formule gelanceerd: Recruitment4You
Oscar van den Ende stapt op bij Intres
PostMasters winkels tonen sterke omzetgroei
Intres lanceert merknaam Sport Quality Stores
Column Visie – Martin van den Berg
Albert Heijn XL opnieuw beste supermarkt
Positief resultaat voor Pronto Wonen
Kaldi Koffie & Thee opent in Oldenzaal
Jambelle groeit naar 24 winkels
Bram Ladage opent 27e vestiging in Oosterhout
Altijd al voor jezelf willen beginnen met iets nieuws? (advertentie)
Open met Ritel je eigen Telecom winkel! (advertentie)
Sta jij binnenkort in je eigen EXPO zaak? (advertentie)

 
     
 
De Franchise+ Nieuwsbrief wordt mede mogelijk gemaakt door:
logo Kan Vlassenroot advocaten logo BDO Accountants & Adviseurs logo Koelewijn & Partners
 
 
Wichard Hendriks (Finovion) winnaar Jong mkb’er van het jaar-award
NIEUWS

Wichard Hendriks - franchisegeverDe Jong mkb’er van het jaar-award is afgelopen dinsdagavond gewonnen door Wichard Hendriks, franchisegever van Finovion. Voor deze prijs, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt, waren 3 mkb’ers genomineerd die met hun bedrijf een bijzondere prestatie hebben neergezet. Finovion viel op door de snelle groei in combinatie met innovatief ondernemerschap. “Ik ben vooral heel trots”, vertelt Hendriks in een gesprek met Zibb. “Ik heb samen met de mensen om mij heen heel hard gewerkt om mijn bedrijf succesvol te maken. Dit is een soort extra bevestiging dat we het goed doen.” Volgens de jury is het bijzonder wat Finovion in korte tijd heeft gepresteerd. Het bedrijf heeft sinds de oprichting in 2003 door heel Nederland 25 vestigingen geopend. “Dat is zo goed gegaan omdat we met beleid gestart zijn”, legt Hendriks uit. “We hebben in 2005 een franchiseformule ontwikkeld. Het jaar daarop was een pilot jaar waarin we 3 vestigingen bij wijze van try-out hebben laten starten. Pas toen alles in die vestigingen naar wens verliep, zijn we gaan uitbreiden.” Het systeem met de pilot-vestigingen verliep succesvol. “Nog steeds hebben we een pilot-vestiging in Rotterdam, waar we allerlei nieuwe ideeën testen.”

Lees verder op franchiseplus.nl...

Nieuwe formule gelanceerd: Recruitment4You
NIEUWS

Sheila van der Meeren lanceert franchiseformuleRecruitment4You is onlangs met franchise gestart. De formule bemiddelt kandidaten naar vaste en interim functies op mbo+-, hbo- en universitair niveau, met name in de zakelijke dienstverlening. “Wij merken dat de arbeidsmarkt weer aantrekt. Dat is fantastisch, want dat betekent ook dat bedrijven het drukker krijgen, projecten uit de 'onhold' stand komen en nieuwe projecten van start gaan,” aldus oprichtster Sheila van der Meeren. “Werkgevers maken steeds meer gebruik van deta-vast mogelijkheden. In plaats van een medewerker direct in dienst te laten treden, wordt een medewerker eerst gedetacheerd waarna deze na een bepaalde periode kosteloos wordt overgenomen. Wij volgen deze verandering op de voet en anticiperen daarop.” Recruitment4You ondersteunt bedrijven op het gebied van personeelsmanagement. Andere diensten zijn: werven, selecteren, detacheren en recruiten. De formule telt 3 vestigingen, waarvan 2 franchisevestigingen zijn. Deze vestigingen zijn gevestigd in Druten en Zwolle.
(Foto: Oprichtster Sheila van der Meeren lanceert de franchiseformule)

Oscar van den Ende stapt op bij Intres
NIEUWS

Intres retailAlgemeen directeur Oscar van den Ende stapt op bij Intres, meldt RetailNews. Hij verlaat de retail service organisatie voor de Nederlandse non food retailbranche per 1 juli 2010. Reden voor de breuk is ‘een verschil van inzicht over het te voeren beleid’. Peter Dirks is door de raad van commissarissen als gedelegeerd commissaris naar voren geschoven als vervanger van Van den Ende. Hij is sinds vorige week in functie. Intres is de grootste retail service organisatie voor de non food detailhandel in Nederland. Zo’n 1100 ondernemers zijn bij de organisatie aangesloten, met een gezamenlijke consumentenomzet van ruim twee miljard euro. Zij exploiteren gezamenlijk meer dan 1700 speciaalzaken, warenhuizen, fashion malls en megastores in mode, wonen, sport en media.

PostMasters winkels tonen sterke omzetgroei
NIEUWS

PostMastersAlle PostMasters-vestingen hebben het 1e en 2e kwartaal een groei doorgemaakt van 20 tot 50%. “Ondanks de economische crisis weten wij door onze positionering zowel groei te realiseren in de productgroep digitaal printen en drukwerk als op het gebied van verzenden. Ook zijn we erin geslaagd om de marges op onze producten en diensten te verbeteren,” aldus Thomas van der Lubbe directeur PostMasters Franchise. “We zijn vanzelfsprekend niet geheel immuun voor de financiële crisis, maar we zien dat het MKB graag met het oog op kostenbesparing haar post en repro zaken uitbesteed op één plek.” Richard Mens franchisenemer PostMasters Utrecht: “Het aantrekkelijke van PostMasters is dat ik veel vrijheid krijg om te ondernemen binnen de richtlijnen van PostMasters. Deze flexibiliteit heeft zeker bijgedragen tot ons succes omdat wij op deze wijze onze klanten beter van dienst kunnen zijn.”

Intres lanceert merknaam Sport Quality Stores
NIEUWS

Intres Retailsamenwerking SportIntres Retailsamenwerking Sport biedt sinds afgelopen maandag haar franchisenemers de mogelijkheid om gebruik te maken van de merknaam Sport Quality Stores. De zelfstandige sport-franchisenemers kunnen zich hierdoor beter profileren in de sportmarkt. De Sport Quality Stores zijn herkenbaar aan het logo op de winkeldeur. Verder zijn ze via een storelocator te vinden op een gezamenlijke website die op 1 juli wordt gelanceerd. “Wij hebben de afgelopen twee jaar grote sprongen gemaakt met deze groep sport-franchisenemers. Er was een duidelijke behoefte om onder een gezamenlijke naam naar buiten te treden, zonder dat zij zichzelf daarmee in een formuleconstructie positioneren,” aldus Emiel Poeisz, general manager sport bij Intres Retailsamenwerking. “Deze franchisenemers behouden hun zelfstandigheid en blijven hun eigen winkelnaam voeren, maar kunnen zich door de toevoeging Sport Quality Stores wel onderscheiden.“ In totaal zijn 81 zelfstandige sport-vestigingen bij Intres aangesloten. De franchisenemers kiezen zelf of zij zich willen aansluiten bij Sport Quality Stores.

COLUMN VISIE – Martin van den Berg
COLUMN VISIE

Horizontaal toezicht: lastenverlichting of verschuiving?

Martin van den BergAl jaren wordt er in de politiek gesproken over administratieve lastenverlichting. Heeft u er al iets van gemerkt? Nee? Nou dat gaat dan nu zeker komen, want binnenkort mag u een uitnodiging verwachten van de fiscus: of u het convenant voor horizontaal toezicht wilt komen tekenen.

In Jip&Janneke-taal betekent horizontaal toezicht: u richt uw organisatie in zoals de fiscus dat wil, vervolgens tekent u het convenant, waarin u aangeeft dat u zich aan de fiscale regels houdt. Vanaf dan levert u de door de fiscus gewenste informatie direct vanuit uw systemen aan. In ruil daarvoor staat de belastinginspecteur niet meer voor uw deur voor een boekencontrole. Rest u wel de uitdaging om voor eigen rekening een systeem op te tuigen, dat u aan de eisen voldoet en uw risico’s beperkt tot aanvaardbare niveaus. Voldoet u ergens niet aan de eisen, dan blijft u natuurlijk aansprakelijk.

Lees verder op franchiseplus.nl...

Albert Heijn XL opnieuw beste supermarkt
NIEUWS

Albert Heijn XLVoor de 3e keer op rij is Albert Heijn XL uitgeroepen tot beste supermarkt van Nederland. Dat blijkt uit het halfjaarlijkse rapport van Foodmagazine en GfK Panel Services, waarin consumenten de verschillende formules beoordelen. Albert Heijn XL bleef met het eindcijfer 7,77 Jumbo net voor (0,03 punt). AH XL is de megastore-formule van Albert Heijn en telt inmiddels 30 vestigingen. De Albert Heijn-wijkwinkels blijven 3e, waardoor er in de top 3 van het Zomerrapport 2010 niets verandert ten opzichte van de voorgaande lijst. Hoogvliet is de nieuwe nummer 4. De keten stond in december in het Kerstrapport nog 6e. Jan Linders completeert de top 5.

Positief resultaat voor Pronto Wonen
NIEUWS

Pronto WonenWoonformule Pronto Wonen heeft het eerste kwartaal van 2010 met een plus van bijna 3% afgesloten. Deze omzetplus staat haaks op de omzetcijfers die het CBS heeft vrijgegeven, waarin wordt gemeld dat winkels met woninginrichtingsartikelen over het eerste kwartaal een min van 6,3% hebben gerealiseerd. In het eerste kwartaal van 2010 heeft Pronto Wonen 2 nieuwe vestigingen geopend en na de zomer staan nummer 18 en 19 in de planning om te openen. Gevraagd naar het succes achter de formule, verklaart franchisemanager Rob van Drunen: “Het succes achter de formule komt voornamelijk door de groep betrokken franchisenemers. Zij hebben een grote inbreng bij alle aspecten van de formule. Tenslotte weten zij zelf het beste wat hun klanten wensen en hoe deze bereikt moeten worden.” Pronto Wonen Nederland bv is onderdeel van de Internationale Meubel Groep.

Kaldi Koffie & Thee opent in Oldenzaal
NIEUW GEOPEND

Franchisenemer Marcel GantevoortAfgelopen dinsdag is er een vestiging van Kaldi Koffie & Thee geopend in de Steenstraat in Oldenzaal. Franchisenemer is Marcel Gantevoort: “In Oldenzaal zitten we echt te wachten op Kaldi. Er is regelmatig vraag naar de producten, zowel van de consument als van bedrijven en horeca. Ik ben blij dat ik namens Kaldi in Oldenzaal de klanten mag bedienen.” Kaldi heeft inmiddels een landelijke dekking en het aantal winkels van de formule blijft groeien. “Maar”, benadrukt directeur Hans Tietema: “de kwaliteit staat uiteraard hoog in het vaandel. Als we een nieuwe winkel openen, dan is het een welkome aanvulling voor het product, maar ook voor onze gedachtegang.”

Jambelle groeit naar 24 winkels
NIEUW GEOPEND

Jambelle Etten-LeurMet de opening van de nieuwe Jambelle-vestiging is het winkelcentrum van Etten-Leur een speciaalzaak voor been- en ondermode rijker. In totaal telt Jambelle nu 24 vestigingen in het land. Jules van de Donk, formulemanager Jambelle bij Intres: “Wij zijn heel blij met deze nieuwe winkel die op het beste punt van het winkelcentrum zit. Het is in deze tijd van verheviging van de concurrentie en stagnerende consumenten-bestedingen steeds belangrijker om meer volume en draagvlak binnen de formule te creëren. En dat bereik je het beste met nieuwe vestigingen op goede locaties.” Het assortiment van Jambelle bestaat uit een mix van A-merken en de private labels Jambelle en Legxpert en beweegt zich in het midden tot hoge prijssegment.

Bram Ladage opent 27e vestiging in Oosterhout
NIEUW GEOPEND

Bram LadageIn 1967 begon Bram Ladage zijn eigen patatkraam op de markt van Rotterdam. Inmiddels is de formule van één patatkraam uitgegroeid tot een franchiseformule. Vandaag wordt de 27e vestiging van de formule geopend in de Keiweg in Oosterhout. De zaak wordt gerund door franchisenemer Kris Kok. Dit is zijn 2e Bram Ladage-vestiging. De formule bestaat 20 jaar en telt 21 franchisenemers. “De franchisenemers hebben één passie: liefde voor een mooie zak patat,” zegt Rocco Ladage. “Ze zijn er trots op om mooie, lekkere en smeuïge patat te maken. Voordat je dat helemaal in de vingers hebt, ben je zo twee jaar verder.”

Altijd al voor jezelf willen beginnen met iets nieuws?
ADVERTENTIE

Je eigen EXPO-Proconnext franchiseZelf het gat in de markt niet kunnen vinden of te weinig financiële middelen gehad om je idee in de markt te zetten? Ben jij commercieel daadkrachtig? Communicatief en overtuigend? Toon je initiatief en heb je HBO werk- en denkniveau? Wij helpen je graag op weg naar het zelfstandig ondernemen.

Proconnext is een nieuw concept waarmee organisaties zelf hun vacatures invullen. Wij bieden het nieuwe recruiten; Recruitment als strategie. Hiermee worden vacatures sneller en beter ingevuld. Na een korte intensieve opleiding kan je als franchisenemer meteen aan de slag. Je krijgt een gebied toegewezen waar jij exclusief in werkt. Het concept zelf staat als een huis en is bewezen succesvol. De mogelijke inkomsten zijn meer dan goed, hier ben je uiteraard zelf verantwoordelijk voor.

Wij ondersteunen je met het maken van je ondernemersplan en zo nodig met het regelen van financiële middelen voor de opstart.

Interesse? Mail dan naar info@proconnext.nl. Kijk ook op onze website: www.proconnext.nl.

Open met Ritel je eigen Telecom winkel!
ADVERTENTIE

Een franchise van JaminRitel heeft al meer dan 15 jaar een succesvolle winkelformule voor mobiele telecommunicatie met op dit moment 13 winkels op voornamelijk A-locaties. Ritel groeit nog steeds en wil een landelijke dekking realiseren door middel van samenwerking met franchisenemers.

Binnen de Ritel-formule wordt gebruik gemaakt van een unieke winkelindeling, gericht  op het aanbieden van telecommunicatienetwerken en de verkoop van mobiele telefonie. Daarnaast zijn er in het assortiment after sales producten aanwezig met een hoge omloopsnelheid. Hiermee onderscheidt Ritel zich duidelijk van de traditionele telecomwinkels.

De markt van mobiele telefonie is continue in beweging. Innovaties zorgen ervoor dat het werken in een telecomwinkel nooit gaat vervelen! Ben jij die vakkundige, klantvriendelijke en flexibele franchisenemer die op zoek is naar een franchiseformule met toekomstperspectief? Kijk dan voor meer informatie op onze website www.ritel.nl/franchise en vraag de brochure aan! Wie weet open jij straks je eigen telecomwinkel!

Sta jij binnenkort in je eigen EXPO zaak?
ADVERTENTIE

Je eigen EXPO-franchisevestigingGa jij ook de uitdaging aan? EXPO is een jonge en trendy internationale winkelketen. Met 75 winkels is EXPO marktleider op het gebied van kaarten, posters, lijsten en cadeauartikelen.

Profiel franchisenemer EXPO:

 • Enthousiast
 • Affiniteit met de vrouwelijke doelgroep
 • Gevoel voor trends
 • Commerciële instelling
 • Management kwaliteiten
 • Min. € 50.000,- aan eigen middelen
 • Evaring in retail is een pre
 • Cijfermatig inzicht

EXPO biedt:

 • Unieke mogelijkheid om als franchisenemer een eigen winkel te exploiteren
 • Succesvolle retailformule
 • Degelijke EXPO opleiding
 • Ondersteuning voor financieel advies, marketing, reclame en promotie
 • Inkoopkracht
 • Permanente evaluatie en begeleiding

Reactie:
Stuur zo snel mogelijk een schriftelijke reactie met CV naar EXPO,
t.a.v. Fred Wagter, Minervum 7481, 4817 ZP Breda of via email naar: sales@expo.nl. Of kijk op: www.expo.nl.

 
     
 
De Franchise+ Nieuwsbrief wordt mede mogelijk gemaakt door:
logo ABN AMRO
 
 
colofon
 

logo Franchise+De Franchise+ Nieuwsbrief is een uitgave van FranchisePlus. Verschijnt wekelijks en wordt u gratis toegestuurd na aanmelding op www.franchiseplus.nl. De nieuwsbrief heeft deze week 15.438 abonnees.

Redactie: Guido van der Horst
Eindredactie: Martine Schippers

Voorgaande nummers vindt u in het archief.

Franchisenieuws is ook via een RSS-kanaal beschikbaar.
Klik hier voor zo'n kosteloos (en anoniem) abonnement.

Nieuws
Stuur uw nieuws naar info@franchiseplus.nl

Advertentieverkoop tijdschrift en website:
Guido van der Horst
T. 035-588 20 53
E. horst@franchiseplus.nl

REAGEER NIET OP DIT BERICHT; het afzenderadres is tijdelijk.
Om u af te melden of voor een adreswijziging klikt u hier.
De Franchise+ Nieuwsbrief wordt u toegezonden op het adres [email]

 
  ©2001-2010 Copyright FranchisePlus bv, Baarn