Klik hier om naar de site van Franchise+ te gaan Jaargang 4, nr. 20 (week 40, 2004)
tweewekelijkse nieuwsbrief voor de samenwerkende ondernemer  

in dit nummer

   
Nieuws
Advertenties
Verhuisbericht
Nieuw geopend
Nieuw op de site
Colofon
archief
 
 
Franzine+ wordt
mede mogelijk
gemaakt door:
 
nieuws    

Kwik-Fit start Speedy-franchise

Kwik-Fit Europe start samen met Automotive Investments met Speedy, een franchiseformule die ook elders in Europa al actief is. De eerste tien vestigingen gaan nog dit jaar open, de doelstelling is dat er over twee jaar tenminste honderd zijn.
De Speedy-formule is al operationeel in Frankrijk, België, Spanje en Turkije. Ook is de formule recent gestart in Bulgarije, Dubai, Hongarije en de Verenigde Arabische Emiraten.
Volgens de initiatiefnemers kunnen vrije garages, ex-dealers, dealers en dealergroepen door franchisenemer te worden profiteren van inkoopvoordeel op Europees niveau. Bovendien zorgt Speedy voor de marketing. Voorwaarde voor deelname is wel dat de deelnemende garages compleet auto-onderhoud aanbieden. De Speedy-formule richt zich ook op dealers die ‘shop-in-shop’ willen werken. De formule richt zich op particuliere klanten én zakelijke klanten.
Theo van Gammeren, directeur Automotive Investments: “Bedrijven die geïnteresseerd zijn in deze unieke formule kunnen contact met ons opnemen om de individuele mogelijkheden te bekijken.”
Bonno van der Putten, algemeen directeur Kwik-Fit Europe: “Mede door de ontwikkelingen in de aftersalesmarkt, waarbij de Monti-regelgeving een prominente rol vervult, is besloten de Speedy-formule internationaal versneld uit te rollen. Nederland zal hierbij een belangrijke rol vervullen.”

 
     

Koffieketen Tchibo naar Nederland

De Duitse koffiebrander Tchibo breidt zijn winkelketen uit naar Nederland. De komende weken worden (proef)vestigingen geopend in Eindhoven, Apeldoorn en Ede. Tchibo werd in 1949 opgericht als postorderbedrijf voor koffie. In eigen land heeft de onderneming nu ongeveer 850 vestigingen. Verder zijn er vestigingen in Oostenrijk (160), Zwitserland (35) en Groot-Brittanië (34).

 
     

Natuurwinkel Hilversum de beste

De Hilversumse vestiging van De Natuurwinkel is onlangs gekozen tot de beste natuurwinkel van Nederland.
“Fantastisch, een mooie erkenning voor wat we allemaal gedaan hebben" aldus de franchisenemers Rob en Herma Zentveld. Een jaar geleden verhuisden zij met hun zaak van de nabijgelegen Bussumerstraat naar het enorme pand dat een elektronicazaak achterliet onder de Avia-parkeergarage. Ze richtten er een prachtig moderne supermarkt in die gezien wordt als het paradepaardje van de organisatie van natuurwinkels NWO.
De jury die de winkel een paar keer bezocht heeft, was onder de indruk van de moderne uitstraling, de brede paden, duidelijke routing, de professionele verlichting, het mooie en zeer uitgebreide assortiment en de proeverijen. De Hilversumse winkel won het daarmee van andere genomineerden als de Natuurwinkel Bussum die tweede werd en de natuurwinkel uit Winschoten die op de derde plaats eindigde.
In de volgende uitgave van het vakblad Franchise+, dat 14 oktober verschijnt, besteden wij uitgebreid aandacht aan de Natuurvoedingswinkels van NWO.

 
     

500 CV's in de kandidatenbank

Al geruime tijd bestaat er de mogelijkheid voor kandidaat-franchisenemers om op de website van Franchise+ hun CV in te voeren. Deze (anonieme) gegevens zijn vervolgens door geïnteresseerde franchisegevers te raadplegen. Inmiddels bevat deze database ruim 500 CV's van kandidaat-ondernemers.
Wanneer u als franchisegever op zoek bent naar kandidaat-franchisenemers klik hier.
Voor kandidaat-ondernemers die zich willen inschrijven klik hier.

 
     

De Kaasspecialist groeit door

De Kaasspecialist heeft op dit moment 37 winkels. Begin volgend jaar zal dit aantal tot boven de 40 worden uitgebreid. De groei zet door omdat ook bestaande kaaswinkels in gesprek zijn met De Kaasspecialist om te profiteren van de voordelen van de formule. De Kaasspecialist onderscheidt zich van andere aanbieders op de markt, omdat alles er op gericht is om de ondernemers te laten slagen.
Als ondernemer van De Kaasspecialist moet men over de nodige kwaliteiten beschikken om zich te kunnen profileren als een gastvrouw of -heer achter de toonbank.

 
     

Grootse plannen met Douwe Egberts’ Café DE

Douwe Egberts wil Café DE steviger in de markt zetten. Het concept wordt aangescherpt, het aantal uitgebreid. Piet Hein Merckens gaat, naast zijn verantwoordelijkheid voor DE Retail, deze ambitieuze operatie leiden.
Momenteel zijn er 17 vestigingen van Café DE in Nederland. Ze zijn gevestigd in stadscentra, universiteiten, hogescholen, bedrijven en instellingen. Douwe Egberts heeft er drie in eigen beheer in de Koffie & Kado winkels. Plan is het aantal vestigingen van Café DE in de toekomst te laten groeien. Piet Hein Merckens, met zijn jarenlange ervaring in retail, is vast van plan om dit, met het Café DE team, tot een succes te maken: "Er is een markt voor dit concept..."
Klik hier om verder te lezen.

 
advertenties    

Uw eigen DA-drogisterij openen?

De formule heeft een sterke naam in de drogisterijbranche. Dat succes hebben we onder meer te danken aan het feit dat een DA drogisterij niet wordt gerund door een bedrijfsleider, maar door een echte ondernemer; een man, vrouw of echtpaar met hart voor de zaak en hart voor de klanten.

Momenteel zijn we op zoek naar geschikte
kandidaat-ondernemers
voor interessante drogisterijen in diverse regio’s.

Als DA ondernemer mag u rekenen op een sterke markt- en concurrentiepositie en gedegen ondersteuning van Dynadro, leverancier van goederen en diensten aan DA.

De geschikte kandidaat is klantgericht, initiatiefrijk, besluitvaardig en commercieel ondernemend. Heeft een retail achtergrond op MBO+ werk- en denkniveau en is bij voorkeur in het bezit van het Vakdiploma Drogist.

Als u zich herkent in het bovenstaande profiel, willen wij graag kennis met u maken. Stuur uw brief met uitgebreid CV naar:
Dynadro B.V.
T.a.v. afdeling P&O, Jurn van Middelaar
Email: middelaarj@dynadro.nl
Postbus 450, 3830 AM Leusden

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 
     

Fair Trade Shop, dé cadeauwinkel met originele producten uit exotische landen, zoekt enthousiaste ondernemers voor de volgende locaties:

Haarlem
ter overname aangeboden goed renderende eigen vestiging op een prima locatie

Arnhem
op korte termijn wordt gezocht naar een geschikte locatie.

Heeft u winkelervaring, een ondernemersgeest, affiniteit met cadeauartikelen en winkelpresentatie en wilt u delen in ons succes? Er ligt een uitgebreid informatiepakket voor u klaar.

 
     

Hoort bij de top 3 van Home Entertainment formules in Nederland. De formule bestaat uit zowel eigen en franchise winkels. Voor de begeleiding, advisering en aansturing van een van de vier Rayons zijn wij op zoek naar een

RAYON MANAGER m/v

De functie omvat o.a. het:

Adviseren van licentienemers ten aanzien van de formule invulling en bedrijfsvoering.
Het aansturen van de Store Managers van de eigen winkels.
Bewaken en controleren van kwantitatieve doelstellingen.
Uitvoeren, controleren en bewaken van de operationele formuledoelen.
Begeleiden en uitvoeren van actieplannen met als doel het behalen van targets.

 

Profiel:

Je hebt een HBO werk- en denkniveau.
Je hebt minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring binnen een winkelorganisatie.
Je beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.
Je bent stressbestendig.
Je bent oplossingsgericht en besluitvaardig.
Je beschikt over organisatievermogen en hebt ondernemingszin.
Je kan analytisch denken en hebt een goed gevoel voor opbrengsten en kosten.

 

Spreekt een dynamische, groeiende organisatie je aan, dan nodigen wij je uit zo spoedig mogelijk een sollicitatiebrief met een volledig CV voorzien van een pasfoto te sturen naar:

Rigu Sound B.V. t.a.v.: Afd. Personeelszaken, De Lasso 70, 2371 GZ Roelofarendsveen.

 
     

Ondernemers gezocht voor Nimco Hoofddorp

Nimco House of Shoes, de schoenenspeciaalzaak waar het kind centraal staat is al 100 jaar een belangrijke speler in de schoenenbranche. Wij zijn reeds 15 jaar actief als franchiseorganisatie en bieden u een uniek winkelconcept. Met dit fantastische gegeven en een eeuw ervaring zijn wij een zeer betrouwbare compagnon. Wij zoeken voor onze nieuw te openen vestiging op een toplocatie in Hoofddorp een enthousiaste partner.
Voor informatie kunt u kunt contact opnemen met Trudy de Jong (0251) 22 32 54 of info@nimco.nl of via het hoofdkantoor (024) 6843100.

 
     
FranchiseSelect
Koelewijn & Partners zoekt franchisenemers voor:

Handyman
Concurrenten...? Handyman heeft ze niet!
Er is geen andere professionele landelijk opererende filiaal/franchiseorganisatie met een dergelijk uniek en uitgekiend assortiment dat alle huishoudens van Nederland tot zijn doelgroep mag rekenen. De Handyman-winkels zijn gespecialiseerd in de verkoop van accessoires en onderdelen voor alle elektrisch-huishoudelijke apparaten. Zo worden in de winkels stofzuigerzakken, printercartridges en -toners, afstandsbedieningen, batterijen, geheugenkaarten, GSM-accu´s, koffiekannen, scheerbladen, computeraccessoires, audio-/videokabels en nog veel meer toebehoren verkocht. Handyman is groot geworden met de verkoop van onderdelen van huishoudelijke apparatuur. Anno 2004 is Handyman ook nog steeds dè winkel voor wasmachinepompen, V-snaren, magnetronplateaus enz. De Handymanformule is aantrekkelijk voor ondernemers met affiniteit voor techniek en een servicegerichte instelling die graag zelfstandig willen opereren, maar die wel willen profiteren van de ervaring en kennis van een internationaal opererende organisatie.
Geïnteresseerd? Klik dan hier voor meer informatie.

Fortune hot drinks
Zoekt ondernemers voor de regio’s: Zeeland, Eindhoven, ’s Hertogenbosch, Groningen, Amsterdam en Utrecht.
Fortune hot drinks is gespecialiseerd in het leveren van koffiemachines met bijbehorende ingrediënten aan bedrijven in het MKB. De ingrediënten en machines worden geleverd onder eigen label. Fortune hot drinks ondernemers werken vanuit huis. Met een bestelwagen die is uitgevoerd in de huisstijl bezoeken zij de klanten. Zij zijn het aanspreekpunt voor advies, verkoop, service en onderhoud. Fortune hot drinks geeft ondersteuning met een eigen website, een servicenummer, marketing, promotie en interne trainingen. Heb je een opleiding op MBO niveau en minimaal 3 jaar commerciële ervaring. De mogelijkheid om ca. € 9.000,- eigen geld in te brengen. Ben je servicegericht en heb je een verzorgd voorkomen? Beheers je de Nederlandse taal in woord en geschrift?
Klik dan hier voor meer informatie.
 
verhuisbericht    

Multimate

Zutphenstraat 35
7575 EJ Oldenzaal
Tel: (0541) 53 65 36

 
nieuw geopend    

Multicopy

Total Office Providers, ook wel bekend als Repro Bussum, heeft zich aangesloten bij het MultiCopy netwerk. Marco Verwoert is de eigenaar van MultiCopy Bussum, gevestigd aan de Van Oeverenstraat 41, 1402 JA Bussum.

 
     

Primera

Op vrijdag 17 september a.s. heeft Primera Carnisse Veste te Barendrecht haar deuren geopend.

Primera Carnisse Veste
Van Beuningenhaven 24
2993 EH Barendrecht

 
     

Vork Utrecht

Woensdag 15 september is de opening geweest van een nieuwe Vork locatie te Leidsche Rijn in Utrecht. De trotse franchisenemers Rene & Elco Nauta hebben hiermee hun 4e Vork zaak, er zijn nu 27 Vork Fastfood vestigingen.

 
nieuw op de site    

pa preisagentur

Bent U op zoek naar een franchiseorganisatie in de zakelijke dienstverlening, gericht op de inkoop en verkoop van alle goederen en diensten boven de € 250?
pa preisagentur® is de grootste en snelstgroeiende (reeds meer dan 140 vestigingen) prijsagentschapformule van Europa. Wij bemiddelen onder andere voor consumenten, handelsbedrijven, productiebedrijven en overheidsinstanties. Voor meer informatie klik hier.

 
 
Franzine+ wordt
mede mogelijk
gemaakt door:
 
 

colofon

   
Franzine+ is een uitgave van FranchisePlus. Verschijnt tweewekelijks en wordt u gratis toegestuurd na aanmelding op www.franchiseplus.nl
Redactie: Guido van der Horst
Eindredactie: Helene van Twillert
Vormgeving en technische verzorging: lijstbeheerder.nl
Voorgaande nummers vindt u in het archief
Reageer niet op dit bericht; het afzenderadres is tijdelijk (spampreventie).
Voor abonnementswijzigingen klikt u hier
 
      ©2001-2009 Copyright FranchisePlus bv, Baarn – webdesign: webconcepts